• 1

Warta

Nggunakake protein jaringan kedele, bubuk konjac olahan, bubuk protein, lan minyak sayuran minangka bahan baku utama, karakteristik struktural kanggo saben komponen digunakake kanggo ngganti daging kewan lan nyoba teknologi pangolahan daging vegetarian lan sosis ham.

Formula dhasar

Protein jaringan kedelai 10, banyu es 24, minyak nabati 7.5, bubuk konjac 1.2, bubuk protein 3, pati modifikasi 1.8, garam meja 0,9, gula putih 0,4, monosodium glutamat 0,14, I + G 0,1, rasa vegetarian 0,15, protein whey 0,6, Bubuk kecap lan 0,6, warna karamel 0,09, TBHQ 0,03.

2

Proses produksi

Protein jaringan kedelai → tambahkan banyu kanggo rehidrasi → dehidrasi → sutra → adhem → cadangan

Nambah bahan tambahan menyang banyu es → aduk lan emulsifikasi → tambahkan sutra protein jaringan kecap → aduk kacepetan dhuwur → enema → masak (sterilisasi) → deteksi → produk rampung → panyimpenan

Titik operasi

1. Rehidrasi: tambahake banyu supaya protein jaringan kecap nyerep banyu lan adhem, lan rehidrasi. Sajrone wektu iki, agitasi manual bisa nyepetake wektu rehidrasi.

2. Dehidrasi: Sawise rehidrasi, protein jaringan kedele dehidrasi ing mesin dehidrasi khusus, lan mung banyu naleni sing pas bisa disimpen. Kandhungan banyu umume dikontrol antara 20% lan 23%. Suhu protein jaringan kedele sawise dehidrasi umume ora ngluwihi 25 ° C, sing ditemtokake dening suhu banyu sing digunakake ing rehidrasi. 

3. Silking: Potongan protein jaringan kedele sing dehidrasi dipulas dadi filamen dening mesin corak daging vegetarian; dibutuhake supaya digawe adhem nganti suhu ruangan ing wektu supaya ora ana ambu ora enak lan deteriorasi protein ing suhu dhuwur, sing bakal mengaruhi kualitas produk pungkasan.

4. Campuran: Campur bahan tambahan kayata bubuk konjac, emulsifier, lsp. Bebarengan karo minyak sayur ing banyu es, lan emulisi kanthi aduk agêng. Sawise emulsi kanthi merata, lebokake sutra protein jaringan kedele lan aduk kanthi kecepatan nganti 15 menit ~ 20min.

5. Enema: Pilih casing sing tepat lan lebokake ing mesin enema, enema isine viskositas campuran miturut spesifikasi sing wis ditemtokake.

6. Masak (sterilisasi): Masak ham ing suhu 98 ℃ udakara 25 menit, cocog kanggo disimpen ing kulkas. Bisa disterilake ing suhu 135 ℃ udakara 10 menit lan bisa disimpen ing suhu ruangan. Spesifikasi produk ing ndhuwur yaiku 45g ~ 50g / strip, bobot produk mundhak, wektu masak kudu diperpanjang.

7. Tes: Pemeriksaan higienis minangka karya sing penting kanggo produk sing nduweni kualifikasi lan supaya bisa urip. Barang sing bakal dites umume kalebu kelembapan lan jumlah sel bakteri. Jumlah koloni produk kudu ana ing sangisore 30 / g. Bakteri patogen ora bisa dideteksi.

(2) Pembekuan cepet. Selehake conto ing beku cepet lan beku nganti -18 ° C.

(3) Baking. Copot bahan kasebut, lebokake ing baki panggang, banjur kirim menyang oven. (Geni munggah lan mudhun, panggang 150 ℃ suwene 5 menit, banjur ganti dadi 130 ℃ suwene 10 menit). Sikat madu sing wis disiyapake nganggo banyu ing daging sing wis diirit banjur kirim menyang oven maneh (munggah lan mudhun geni, 130 ℃, 5 menit). Gawanen, tutup nganggo lapisan kertas sing wis diwenehi gandum, baleni nampan, sikat banyu madu, banjur wenehake menyang oven (munggah lan mudhun geni, 130 ℃, 20 menit bisa metu saka oven). Potong daging panggang dadi bentuk persegi dowo.


Wektu kiriman: Nov-28-2020