• 1

Warta

Cara ngrancang lan mbangun tanduran pangolahan daging kanthi ilmiah lan cukup penting banget kanggo perusahaan produksi daging, utamane perusahaan sing mung melu ngolah daging asring nemoni sawetara masalah. Perencanaan sing cukup bakal entuk asil kaping pindho kanthi gaweyan separo kanggo proses konstruksi sing lancar. Yen ora, sampah ora mung jam kerja lan kerja ulang bakal nambah biaya konstruksi, malah ana sing bakal gagal operasi kanthi normal. Kanggo nanggepi masalah sing kasebut ing ndhuwur, nalika tanduran pangolahan daging dibangun, ringkesan ringkes babagan makarya lan prekara sing gegandhengan yaiku kanggo referensi sampeyan.

   1. Rencana skala pangolahan lan jinis produk

Kaping pisanan, perlu kanggo njlentrehake babagan ukuran pangolahan lan jinis produk olahan, kayata: daging seger, daging potong, persiapan daging lan produk daging sing diproses jero, lsp., Ing babagan ruang lingkup skala produksi lan macem-macem proses, sampeyan kudu nyukupi persyaratan pamrosesan saiki, Uga nimbang ekstensi proses sabanjure.

   2. Papan dununge pabrik pangolahan

   Lokasi pabrik pamrosesan sing wis ngalami survei geologi mesthine minangka area sing gampang transportasi, fasilitas listrik, sumber banyu sing cukup, ora ana gas sing mbebayani, bledug, lan sumber polusi liyane, lan gampang ngeculake limbah. Pabrik pamroses baitiao nyembelih adoh banget saka wilayah padhet; pabrik pamrosesan jero daging (bengkel) bisa dibangun ing papan sing cocog ing kutha kasebut kanthi persetujuan departemen perencanaan kutha lan kesehatan lokal.

   3. Desain pabrik pangolahan

  Desain lan tata letak lokakarya kudu sesuai karo teknologi pangolahan produk lan tata cara pangolahan, lan sesuai karo sarat keamanan bangunan, sanitasi lan perlindungan geni. Dilengkapi fasilitas lengkap, lokakarya pangolahan utama lan lokakarya tambahan cukup kolokasi, lan proses ing saben lokakarya pangolahan lancar lan duwe kahanan isolasi lan cahya sing apik. Lawang lan windows, tembok pemisahan, level lemah, selokan got, plafon, dekorasi, lsp. Ing bengkel kasebut kudu sesuai karo keamanan panganan Konstruksi standar higienis, distribusi tenaga, penerangan, pasokan banyu lan got, lan titik pasokan panas kudu ditata ing panggonane. Area tanduran lan dalan utama kudu dilengkapi tanduran ijo, lan dalan utama kudu ditambah karo trotoar sing cocog kanggo lalu lintas kendaraan, lan dalan sing tumuju ing macem-macem wilayah kudu diwenehake. Wilayah tanduran kudu duwe pasokan banyu lan sistem got sing apik.

   4. Pilihan peralatan

  Peralatan pangolahan duwe peran penting ing efisiensi lan kualitas produk olahan. Saben perusahaan pangolahan penting banget kanggo milih peralatan sing cocog karo syarat pangolahan lan cukup ngelu. Kaping pisanan, kudu nemokake kanthi akurat jinis peralatan sing dibutuhake. Saben peralatan pangolahan kudu dirancang lan diproduksi kanthi ketat miturut macem-macem proses produke. Piranti kasebut nduweni syarat profesional sing kuat babagan fungsi, kebersihan, keamanan, lan daya tahan. Peralatan kasebut ora mung strukture komprehensif lan cukup, nanging uga njaba sing apik lan apik. , Ing konfigurasi peralatan pangolahan lengkap, peralatan mekanik gegandhengan banget karo aliran proses lan parameter sing gegandhengan. Coba pilih peralatan saka pabrikan sing padha supaya entuk peralatan sing cocog lan profesional, layanan purna jual lan dhukungan teknis sing gegandhengan.

   5. fasilitas sing gegandhengan

  Pabrik pamrosesan kasusun saka lokakarya produksi utama lan fasilitas lengkap liyane, sing kudune kalebu ing perencanaan tanduran. Fasilitas lan peralatan khusus kudu mbukak prosedur persetujuan sing relevan. 1. Listrik: Kapasitas pasokan listrik sing dikutip kudu luwih gedhe tinimbang total beban listrik sing diitung dening pabrik pamrosesan, lan kudu dilengkapi ruang kontrol gas tekanan rendah lan peralatan kontrol. Peralatan khusus utawa area produksi khusus kudu dilengkapi peralatan darurat; 2. Pasokan banyu: cukup Kualitas banyu sumber pasokan banyu utawa peralatan pasokan banyu kudu cocog karo standar kebersihan. Yen fasilitas panyimpenan banyu dibutuhake, langkah anti polusi kudu ditindakake kanggo nggampangake reresik lan disinfeksi rutin; 3. Panyimpenan kadhemen: Miturut volume pangolahan produksi lan periode turnover produk, kapasitas panyimpenan beku cepet, panyimpenan kadhemen, lan panyimpenan sing tetep seger kudu dialokasikan yen cocog. Lokasine kudu trep kanggo transportasi produk mlebu lan metu; 4. Sumber panas: Sumber panas utamane kalebu ketel, uap pipa, lan gas alam. Yen uap ketel digunakake, kamar ketel kudu jarak sing cukup aman saka bengkel, area omah utawa area kanthi kegiatan personil, lan duwe fasilitas protèktif; 5. Liyane: garasi, gudang, kantor, inspeksi kualitas, lsp. Kudu kasedhiya miturut standar sing digunakake Pencocokan sing cocog.

   6. Staffing

   Pabrik kasebut butuh operator kesehatan sing terlatih lan berkualitas, lan uga kudu dilengkapi personel manajemen full-time, sing ora mung bisa ngasilake produk bermutu lan berkualitas, nanging uga bisa ngoperasikake lan njaga mesin lan peralatan kanthi trampil.

   7. Ringkesan

Panganan daging minangka industri penting kanggo pembangunan ekonomi. Mekanisme manajemen panganan daging sing efektif wis digawe ing kerangka pabrik pangolahan daging ilmiah lan wajar lan peralatan pamroses daging profesional. Kita kanthi efisien kudu nyedhiyakake produk berkualitas tinggi ing pasar. , Panganan daging sing sehat, nanging uga supaya produk daging sehat sing stabil lan awet, apamaneh perusahaan sing nembé ngolah panganan daging kudu luwih akeh referensi.


Wektu kiriman: Okt-12-2020